Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Stroom op elke plek

Over Zonnepanelen op de Camper

Onze Inspiratie

Faraday Energy werd in 2014 opgericht uit een passie voor reizen en een verlangen om langer van de natuur te genieten zonder zorgen over de stroomvoorziening. Tijdens zijn eigen vakanties begon Bas Teunissen met het experimenteren van zonnepanelen op zijn boot, wat leidde tot een autonome energievoorziening die zijn verwachtingen overtrof. Dit succes inspireerde Bas en zijn goede vriend Peter de Vries om zonnepaneelsystemen voor campers en boten aan te bieden, en zo werd Faraday Energy geboren.

Missie en Visie

Missie: Bij Faraday Energy is het onze missie om zelfbouwers van campers en eigenaren van campers en boten te voorzien van hoogwaardige, betrouwbare elektrische oplossingen die hun reiservaring verrijken en hen de vrijheid geven om off-grid te gaan. We streven ernaar om innovatie, kwaliteit en klantgerichtheid te bevorderen door deskundig advies, hoogwaardige producten en uitstekende ondersteuning.

Visie: Onze visie is om de toonaangevende leverancier te worden van off-grid elektrische systemen voor campers en boten, waardoor avonturiers overal ter wereld volledig autonoom en duurzaam kunnen reizen. We streven ernaar om een significante impact te hebben op de mobiele energievoorziening door voortdurende innovatie, educatie en klantgerichte oplossingen.

Ons Team

  • Bas Teunissen, eigenaar, verkoop en website
  • Peter de Vries, eigenaar, verkoop, inkoop en administratie

Met een gezamenlijke ervaring van meer dan tien jaar in het vakgebied hebben Bas en Peter vele honderden klanten geholpen met zonnepaneelsystemen voor hun camper of boot. Bas, met een achtergrond in webdevelopment en een opleiding aan de Saxion University of Applied Sciences, richt zich op het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke en informatieve online aanwezigheid. Peter, met opleidingen in Technische Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen, geniet van het vinden van innovatieve producten en het begeleiden van klanten bij grote camperprojecten.

Onze Producten en Diensten

Bij Faraday Energy bieden we een breed scala aan producten en diensten:

  • Zonnepanelen, waaronder ons eigen merk "Faraday Glass" met versterkte aluminium frames, ideaal voor installatie op voertuigen.
  • Omvormers, acculaders en accu's voor complete off-grid systemen.
  • Deskundig advies en ondersteuning voor zelfbouwers en camper- en bootbezitters met bestaande installaties.

Onze producten onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. We werken samen met gerenommeerde Europese merken zoals Victron Energy, SUNBEAMsystem, Solara, en Ultimatron. 

Hoe We Helpen

Zelfbouwers van campers kunnen bij ons terecht voor persoonlijke begeleiding. Van het plannen van hun energiebehoeften tot het kiezen van de juiste componenten en het bieden van installatieondersteuning.

Eigenaren van campers en boten vinden bij ons een uitgebreide webshop vol gedetailleerde productinformatie, kennisbankpagina’s en de mogelijkheid om adviesgesprekken te boeken.

Klantbenadering en Service

Bij Faraday Energy staat persoonlijke service centraal. Voor zelfbouwcampers bieden we volledige systeemgarantie en begeleiding totdat de installatie naar wens functioneert. Klanten die een of twee producten nodig hebben, kunnen rekenen op uitgebreide online informatie en snelle reacties op vragen.

Toekomstplannen

We blijven ons voortdurend ontwikkelen. Op dit moment werken we hard aan onze nieuwe webshop die ons volledige productaanbod toont. We breiden onze kennisbank uit met meer informatie en uitlegvideo's en zullen het komende jaar ook op diverse beurzen te vinden zijn. Daarnaast blijven wij ons productaanbod uitbreiden met onder andere powerstations, nieuwe merken mobiele zonnepanelen en lader/omvormers.

Klantervaringen

Onze toewijding aan kwaliteit en service wordt bevestigd door de positieve feedback van onze klanten. Met 49 Google reviews, op het moment van schrijven, en een gemiddelde score van 4.9, zijn veel klanten tevreden over hun ervaring met Faraday Energy. Bekijk hun verhalen en foto's op de homepage of Google Review om te zien hoe wij anderen hebben geholpen hun reisautonomie te verbeteren.