Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Stroom op elke plek

Over ons

Zonnepanelen op de Camper

Zonnepanelen Op De Camper is onderdeel van Faraday Energy (voorheen Independent Solar Solutions). We zijn gespecialiseerd in zonnepaneelinstallaties voor mobiele toepassingen, met name op campers en boten.

Faraday Energy onderscheidt zich door haar brede assortiment aan zonnepanelen. In onze webshop worden zowel glas- als flexibele zonnepanelen aangeboden in vele maten en van verschillende merken. Hierdoor is er voor ieder type camperdak wel een geschikt zonnepaneel te vinden met de juiste installatiebenodigdheden.

Op de website Zonnepanelen Op De Camper verzamelen we foto's en video's van eerdere installaties, delen we 'best practices' en tips en schrijven we artikelen rondom vragen die wij krijgen van onze klanten. Wij hopen op die manier camperaars te inspireren en te enthousiasmeren om gedeeltelijk of zelfs geheel zelfvoorzienend te zijn in hun energiebehoefte.

Bij Faraday Energy krijgt u de persoonlijke ondersteuning zoals u dat verwacht van de winkel bij u om de hoek. Dit betekent dat wij:

  • uitgebreid de tijd nemen voor al uw vragen
  • uitstekende garantievoorwaarden bieden op de producten
  • kabels voor u op maat maken en voorzien van connectoren, kabelogen, zekeringen en accuklemmen (op verzoek)
  • Nederlandstalige aansluitschema's bijleveren
  • altijd onze beloftes na komen

Op onze Facebook en Instagram pagina zijn foto's en video's te vinden van eerdere installatie's. Daarnaast is er een YouTube kanaal waarop o.a. installatievideo's te vinden zijn. Door ons te volgen op één van de sociale media kanalen blijft u op de hoogte van onze nieuwste producten en nieuwe zonnepaneeltoepassingen op boten en campers.

Op onze bedrijfspagina in Google leest u ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Peter de Vries

Sales Manager


Na mijn opleiding als technisch bedrijfskundige heb ik een aantal jaren gewerkt voor multinationals in de energie- en adviessector. Sinds 2014 werk ik samen met Bas met veel plezier aan ons eigen bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie op boten en campers. 

Veel mensen vinden de techniek en de mogelijkheden van zonnepanelen erg interessant, maar zijn op zoek naar een stukje begeleiding en ervaring met betrekking tot het uitzoeken van het juiste type zonnepaneel, formaat en hoe dat het beste kan worden aangesloten. Ik vind het ontzettend leuk om met klanten mee te denken en te kijken welke oplossing het beste bij hun (energie)behoefte past.

“Wij bieden veel persoonlijke begeleiding en vinden het leuk om met mensen mee te denken over de beste energie-oplossing voor hun specifieke situatie.”

Bas Teunissen

Technisch Manager


Toen ik in 2012 wilde gaan varen op mijn motorbootje en een lege accu had, verbaasde het me dat ik nog weinig oplossingen om me heen zag voor dit probleem. Samen met Peter ontstond het idee om een bedrijf op te richten gespecialiseerd in zonnepanelen op mobiele toepassingen. In de afgelopen 8 jaar groeide ons idee uit tot een volwaardig bedrijf. Natuurlijk heb ik zelf ook al jaren zonnepanelen op mijn eigen boot geïnstalleerd, en ben ik dus een wandelend uithangbord van het succes van onze onderneming. 

“Met mijn interesse in technologische ontwikkelingen zorg ik dat wij als eerste van de nieuwste ontwikkelingen weten.”

Met mijn voorliefde voor techniek en natuur zorg ik dat wij als bedrijf eerste van de allernieuwste ontwikkelingen weten op het gebied van zonnepanelen op boten. 

Jos Harmelink

Medewerker buitendienst


(bj ‘79) is een echte camperzelfbouwer. Of hij nu slaapt in zijn Peugeot microcamper (bj ‘14) of zijn volledig omgebouwde Renaul Master (bj’06), hij is het liefste onderweg.

Niet voor niets dat hij bij ons Medewerker Buitendienst is: op beurzen en bij camperbouw adviseert en inspireert hij graag wat de voordelen van zonnepanelen zijn