Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Stroom op elke plek

Testimonials

Onze klanten over ons

Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid

"Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid"

Voor: Camper
Type: Dak

Het aanschaffen van een zonnepaneel voor op onze camper, een Mercedes 407D uit 1977, te volgen via Instagram "puuropwielen". We willen onze camper zo duurzaam mogelijk maken. En daar hoort een zonnepaneel zeker bij. Ik ging op zoek en kwam uit bij independent solar solutions. Ik had er echt nog niet zo heel veel kaas van gegeten en verkoos voor het eerste contact de telefoon in plaats van de mail.

Het eerste contact was dusdanig goed dat ik al had besloten mijn zonnepaneel via hen aan te schaffen. Aan de telefoon werd alle tijd genomen om mijn hele plan door te nemen en om te zorgen dat mijn behoefte 100% helder was. Dat deze inventarisatie goed was verlopen merkte ik direct aan de eerste opgave van een mogelijke optie. Toen kreeg ik helemaal het gevoel dat er echt goed geluisterd was naar mij.

Tijdens de hele periode van het eerste telefoontje tot aan nu niets anders dan tevredenheid. Nog een aantal keren contact gehad via de telefoon, whatsapp en mail. Zelfs buiten werktijd. Niet persé noodzakelijk, maar wel zo prettig als je juist op dat moment je paneel wilt gaan installeren. Dat ging overigens heel erg gemakkelijk. Eerst even getest zonder dat het paneel direct op het dak geplakt was (dank voor de tip Peter). Ik heb de kit verkozen boven het dubbelzijdig tape. Mijn dak is niet helemaal effen, dus leek me dat beter. Houd er rekening mee dat de kit snel droogt. Daarom heb ik alles eerst helemaal gereed gemaakt zodat het een kwestie van kit spuiten en direct het paneel erop leggen was. Daar bovenop heb ik het noppenfolie gelegd waar het zonnepaneel in zat. Daar bovenop een triplexplaat en daar bovenop drie zakken zout. Op deze manier werd het paneel mooi vlak op de camper gedrukt.

Daarna direct de dakdoorvoer gemaakt en de kabels naar binnen geleid. Doordat ik de zonnepaneelkabels (beetje stugge kabels) naar binnen heb begeleid was het even prutsen met de dakdoorvoer. Geduld en rust is hierbij belangrijk. Alles goed en flink afgekit, geen lekkage gewenst natuurlijk.

Eenmaal binnen was het vooral veel knutselwerk met het verbinden van de kabels van de panelen met de kabelset naar de laadregelaar. Vooral de verbinding tussen die twee liep niet helemaal lekker. Het lukte niet met de meegeleverde connectoren. Uiteindelijk heb ik deze gesoldeerd. Het aansluiten op de laadregelaar en vervolgens op de accu was een fluitje van een cent. En je ziet direct dat er vermogen opgewekt wordt. Perfect!!

Al met al kan ik terugkijken op een superfijn aankoopproces. Wat ik wel zou adviseren is om vooraf goed na te gaan door welke materialen je kabels moeten zodat je voldoende kabelgeleiders hebt. Om bijvoorbeeld te gebruikten bij de dakdoorvoer. Bij mij was de kabel direct aan gort. Ik heb het daarom lelijk maar doeltreffend opgelost met een paar grote dotten kit. Daarnaast miste ik een heel aantal kabelzadels om de kabels vast te zetten. Sommigen zullen deze in hun assortiment hebben. Ik had dat niet. Nu overigens wel meteen een aantal van gekocht.

- J. Vaneker
Geplaatst in: Camper
  • Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid
  • Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid
  • Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid
  • Van het eerste telefoontje tot nu niets anders dan tevredenheid


< Terug naar testimonials