Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Stroom op elke plek

Testimonials

Onze klanten over ons

Betrouwbaar, scherp geprijsd en met 1e klas onderdelen en uitstekende service

"Betrouwbaar, scherp geprijsd en met 1e klas onderdelen en uitstekende service"

Voor: Renault Master L3H2
Type: Dek

Mei 2021

In de zomer van 2020 hadden we plotseling tijd over om zelf een camper te bouwen. Dit project verliep vrij soepel, vooral omdat we dit op onze eigen oprit/garage konden uitvoeren. Het elektrische systeem nam vanaf het begin een centrale plek in bij ons ontwerp. Dit ontwerp was een A4 tje met een potlood tekening waar alles zou komen en hoe de leidingen moesten gaan lopen. Veel van onze onderdelen kochten we online, af en toe was een bezoek aan een camping megastore handig om de producten tevoren te kunnen vergelijken.

 
 

Voor de elektrische installatie hadden we specifieke vragen, waarbij we via google al snel uitkwamen bij Faradayenergy.nl. Hier konden we eenvoudig onze vragen stellen via e-mail, telefoon, WhatApp. Hierop kwam altijd snel antwoord. Vooral het WhatsApp contact was voor ons heel handig. Na het indienen van onze wensen ontvingen we op ons verzoek een offerte met 1e klas (vooral Victron) onderdelen en hebben we mede gezien de prijs via Faraday, alles met betrekking tot energie besteld. Twee zonnepanelen voor op het dak, een laadregelaar, een omvormer, 2 accu’s kabels en connectoren etc.

Voor de installatie ontvingen we een helder elektrische schema, hierdoor was het aansluiten geen probleem. Ook konden we na de koop terugvallen op gratis 2 uur online ondersteuning via e-mail, telefoon of WhatsApp. Hier hebben we maar beperkt gebruik van hoeven maken, ondanks onze niet technische achtergrond.

De camper was eind 2020 klaar, in de winter en het voorjaar zijn we hier al een paar keer mee op pad geweest. De elektrische voorziening werkt voortreffelijk. We kunnen met onze camper makkelijk 2 dagen ergens staan zonder gebruik te hoeven maken van een service punt. Na 2 dagen zijn we meestal door ons water heen (100 liter) en zit de grijswatertank vol. De accu’s laden met zonlicht snel op en alleen de boiler vraagt voor het dagelijks douchen veel vermogen. De overige gebruikers zoals koelkast en (inde winter) de dieselkachel, verbruiken niet zoveel, zodat alleen het warmwatergebruik in de ochtend wat gepland moet worden. Stroom is er vrijwel altijd voldoende omdat de installatie of door de zon wordt opgeladen of door met de camper te gaan rijden.

Er is 1 x een storing geweest maar dat is meer een komisch verhaal. Vanwege montage van de fietsdrager moest de camper een keer een paar dagen verkeerd om onder onze carport staan. We hadden er niet aan gedacht dat de zonnepanelen dan volledig onder het dak van de carport staan. Na 2 dagen begon het alarm van de Victron Battery monitor te piepen zodat we hier snel achterkwamen.

Faraday is zeker aan te bevelen als betrouwbaar, scherp geprijsd en met 1e klas onderdelen en uitstekende service.

- J. Rolleman

- J. Rolleman
Geplaatst in: Camper
  • Betrouwbaar, scherp geprijsd en met 1e klas onderdelen en uitstekende service
  • Betrouwbaar, scherp geprijsd en met 1e klas onderdelen en uitstekende service


< Terug naar testimonials

Bestellijst